Gå til hovedindhold
Du er her:

I malernes fodspor

På opdagelse i udstillingen ”Malerne i Det Grønne” på Stadsarkivet Frieboeshvile.
Tidspunkt: Alle dage kl. 9.30-11.30
Datoer: 4. maj, 6. maj, 11. maj, 12. maj, 18. maj og 19. maj 2022

Skoletilbud om "Malerne i Det Grønne"
Skoletilbud om "Malerne i Det Grønne"

Eleverne får en introduktion til Stadsarkivet Frieboeshvile og den aktuelle udstilling ”Malerne i Det Grønne” – med et udvalg af malerier fra Lyngby-Taarbæk.

Eleverne arbejder herefter med billedkunstner Mette Wille som underviser med parafraser (en bearbejdning af en anden kunstners værk), som har inspiration i udstillingens værker. Eleverne introduceres til begrebet ”parafraser”, og vi trækker tråd til samtidskunstnere, som beskæftiger sig med lignende temaer. Elevernes billeder inspireres således motiv- og indholdsmæssigt af udstillingens værker, men i formsproget af samtidskunsten.

Forløb: Vi mødes på Frieboeshvile kl. 9.15. Formidlingen starter kl. 9.30 og slutter kl. 11.30, hvorefter der er mulighed for at spise frokost på Frieboeshvile.

Formål: Kulturpakken giver eleverne indblik i grundlæggende billedanalytiske værktøjer og forskellige billedsprog. De trænes i at aflæse stemninger og relationer mellem figurer på billedet og billeders relation til beskueren. Eleverne præsenteres for værker omhandlende vores egen bys unikke historie og kultur, får faglig viden og oplevelse af fællesskab i fortid og nutid. Den billedskabende proces er både et kunstnerisk og historisk projekt, men også en måde at arbejde med identitet og nærværende virkelighed på - i et personligt nutidigt billedsprog. 

Underviser: Billedkunstner Mette Wille www.mettewille.com

Kontakt: stadsarkivet@ltk.dk, Mette Henriksen, mobil 24419831