Gå til hovedindhold
Du er her:

Vi bygger en by

På opdagelse i udstillingen ”Byer i forvandling” på Stadsarkivet Frieboeshvile.
Tidspunkt: Alle dage kl. 9.30-11.30
Datoer: 31. oktober, 1. november, 2. november, 7. november, 8. november og 9. november 2023

Undervisningstilbud: Vi bygger en by, 2023
Undervisningstilbud: Vi bygger en by, 2023

Skoleforløbet knytter sig til Stadsarkivets lokalhistoriske efterårsudstilling ”Byer i forvandling”, som stiller skarpt på, hvordan byområderne Lyngby, Virum, Lundtofte og Taarbæk har udviklet sig forskelligt, og hvad der har været med til at drive udviklingen i områderne.

I dette forløb får eleverne en introduktion til udstillingen, hvorefter vi med afsæt i gamle kort og billeder taler om, hvordan områderne har forandret sig. Der tages afsæt i det af byområderne, som elevernes skole befinder sig i eller ligger tættest på. I anden halvdel af forløbet skal eleverne være med til at bygge deres egen by, hvor de gruppevist skal producere små modelbygninger ud fra et givet tema, inden de til sidst i fællesskab placerer bygningerne, så det danner et lille samfund.

Målet med forløbet er at give eleverne et større kendskab til deres lokalområdes fortid og styrke deres bevidsthed om, at den verden, vi befinder os i, er evigt foranderlig, samt at introducere dem til en række historiske kilder, såsom kort og billeder. I forhold til faget Håndværk og Design er fokus på kompetenceområdet ’Design’, hvor eleverne ikke blot skal designe deres huse, men også i fællesskab planlægge deres fælles by og argumentere for de valg, som træffes.

Det er muligt at spise medbragte madpakker på Frieboeshvile i forlængelse af forløbet.

Kontaktinfo:
Arkivar Søren Stubkjær 
srped@ltk.dk
51432591