Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 27

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 6

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre 
 

 

Før - Lyngby Svane Apotek

Apoteket i Lyngby blev etableret allerede i 1806 på Lyngby Hovedgade 60. Det var usædvanligt, at et apotek fik lov at etablere sig i en landsby. De mange sommergæster fra København i Lyngby og omegn gav Lyngby en særstatus.

I 1895 blev apoteket udbygget til en statelig bygning i flere etager, og der blev bedre plads til apotekerens laboratorium, hvor han og hans medhjælpere selv fremstillede medicin.

I 1961 flyttede apoteket over Hovedgaden til et moderne hus med bedre plads til medicin og personale. Nu slap kunderne for at gå op ad 6 trappetrin, når de skulle ind på apoteket.

Lyngby Hovedgade 27, 2021 - Svane Apoteket
Lyngby Hovedgade 27, 2021 - Svane Apoteket

Nu - Svane Apoteket

Lyngby Svane Apoteks nuværende ejer, Niels Kristensen, blev uddannet farmaceut i 1988. Han overtog Lyngby Svane Apotek i februar 2001, efter blandt andet at have været souschef på apoteket tidligere i karrieren. Niels Kristensen har sideløbende med sit ejerskab af apoteket været medlem i Danmarks Apotekerforenings bestyrelse, hvor han også, fra 2005-2014, fungerede som foreningens formand.

Niels besluttede allerede tidligt i sit studie, at han ville være apoteker og fik ret hurtigt øjnene op for Lyngby Svane Apotek, som altid har været et af de førende apoteker i Danmark, både hvad udvikling og service angår.

”Kongens Lyngby står for mig, der er vokset op i Birkerød, som den bedste og mest charmerende handelsby med en unik kombination af små butikker, Magasin og storcenter.”