Gå til hovedindhold

Udstillinger

Stadsarkivet sætter lokalhistorien i centrum, når vi to gange om året laver udstillinger i samarbejde med lokalbefolkningen.

I efteråret 2020 er der både den lokalhistoriske udstilling "Quiz med Jørgen Gregersen" og arkivkunstudstillingen "De tavse ting" af billedkunstner Kirstine Autzen.

UDSTILLING: De tavse ting
Arkivkunst ved billedkunstner Kirstine Autzen
1. oktober – 18. december
 

Hele dette efterår kan du fordybe dig i fotografier, collager og billeder af billedkunstner Kirstine Autzen i Stadsarkivets udstillingslokaler på Frieboeshvile.

Udstillingen er en detaljerig og poetisk rejse igennem de spor af levet liv, der ligger i kasserne i arkivet: gamle glasnegativer med familiemotiver, dåbskjoler, silkestrømper og herrebriller. Engang tilhørte de et menneske, der levede i vores kommune – nu er de med til at fortælle vores fælles historie. Udstillingen giver et unikt indblik i Stadsarkivets samlinger, hvor man kan opleve lokale fotografier, historier og genstande på nye måder.

de tavse ting

UDSTILLING: Quiz med Jørgen Gregersen
1. oktober – 18. december

Jørgen Gregersen (1915-2011) var fotohandler hos Fotomagasinet på Lyngby Hovedgade 47, humørspreder og kendt for sin store interesse for historiske billeder fra Lyngby. På udstillingen kan man opleve et lille udvalg af Gregersens store billedsamling, som i dag er at finde på Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv.  

Med ejernes tilladelse havde Gregersen fået lov til at kopiere 4-5000 historiske og mere nutidige billeder af blandt andet Lyngbys hovedgade, butiksliv og familier. Det er nogle af disse billeder, man kan opleve her på udstillingen.

Gregersen udstilling