Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 37

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 8

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre.

Det Hvide Palæ

Det Hvide Palæ blev bygget til 3 fornemme ferielejligheder i 1806 af møbelhandler David Moyel. Sammenlignet med de små huse henad Hovedgaden var Moyels flotte landsted en sensation i 1806. Det måtte kaldes et palæ, og det fremstår stadig som et landemærke i Hovedgadens forløb.

I haven blev der bygget basarbygning med store butiksvinduer i 1940.

Herskaberne kom til Lyngby med hestevogn, og derfor hørte der en stald til huset med værelser ovenpå, ”kavalerbygningen”.

Der har været guldsmed i kavalerbygningen siden 1969. Forretningen blev indviet med lurblæsere.

Nu - Palæet

Ved siden af Hovedbygningen i Moyels fine Palæ ligger den gamle ’kavalerbygning’. Den har siden 1969 huset en guldsmedeforretning, der har taget navn efter Moyels Palæ, og hedder” Palæet”.

Det var oprindeligt familien Hemmingsen, der startede butikken med en ambition om at opføre den mest eksklusive ure- og smykkebutik i Kgs. Lyngby. Familien forelskede sig med det samme i den smukke ’Kavalerbygning’ som passede godt til formålet.

I 2017 overtog den nuværende ejer og urmager Kåre Schneekloth butikken, og han værner om Palæets historie, præcis som gamle ure har en fortælling og historie, der er vigtig at fortælle videre. I 2021 holder forretningens tidløse design stadigvæk og bærer præg af det eksklusive fundament tilbage fra 1969.  Mange tusinde kunder er trådt ind i det smukke lokale, som engang fungerede som hestestald.

Lyngby Hovedgade 37, 2021 - Palæet urmager og juveler
Lyngby Hovedgade 37, 2021 - Palæet urmager og juveler