Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 40

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 1

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre.
 

Før - Kroen ”Holland”

Her lå landevejskroen ”Holland” fra 1699. Der var beværtning i hjørnet mod Jernbanevej, indtil det gamle hus fra 1769 blev renoveret 1920’erne.

Kroen Holland tilbød et hvil for fodgængere og ryttere, der var kommet til Lyngby fra København på den støvede vej mod Nordsjælland.

Derfor kaldte Lyngbys beboere kroen for ”Hold’an”.

Navnet ”Holland” skyldtes den første ejer i 1600-tallet, han havde boet i Holland.

Lyngby Hovedgade 40, 1910
Lyngby Hovedgade 40, 1910

Nu - HI-FI klubben

I baglokalet i Hi-Fi Klubben hænger billeder fra gamle dage, fra da butikken oprindeligt var en kro. De står i kontrast til de moderne Hi-Fi produkter, som butikken sælger, og hvor man kan få alt lige fra hjemmebiografer til køkkenradioer. Hi-Fi Klubben er en kædebutik med over 40 år på bagen. Oprindeligt startede butikken i Lyngby, på Hovedgaden i nr. 37, inden den flyttede til hjørnet ved rundkørslen på Hovedgaden 40. Mange af medarbejderne har været i butikken i flere år og deler butikschef Thomas Hebeltofts passion for de mange produkter og for at give kunderne ekstraordinære lyd- og billede oplevelser.

Butikken åbnede på nuværende adresse i 2011 og har i dag 12 ansatte.

Lyngby Hovedgade 40, 2020 - Hifi-klubben
Lyngby Hovedgade 40, 2020 - Hifi-klubben