Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 44

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 3

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre 
 

Før - Gudmundssons hus

Gudmundssons hus viser, hvordan de fleste af hovedgadens huse så ud i 1800-tallet. Huset er opført i 1832 til to familier.

I 1887 købte skomagermester Gudmundur Gudmundsson huset og indrettede de to første butikker. Huset fortsatte i familiens eje.

Enkefru Gudmundsson havde viktualiehandel her til 1916. Hun solgte pålæg og røget skinke i skiver, ost, margarine og købmandsvarer.

Drengen skal til at køre øl og poser med varer ud til kunderne i sin trækvogn.

Lyngby Hovedgade 44, 1916 - Gudmundssons Hus
Lyngby Hovedgade 44, 1916 - Gudmundssons Hus

Nu - Butik Spiren & Spireværkstederne

Butik Spiren er 'Det personlige shoppecenter' med over 10.000 kvalitets- og unikavarer. Det store udvalg spænder over de lækreste uldvarer i cashmere, yak- og kameluld, tasker, punge og rygsække i det blødeste bøffellæder, økologisk tøj til både kvinder og børn, hjemmesko til hele familien, håndtrukne børster og koste, ædeltræsvarer og keramik/pottemagervarer til hjemmet samt legetøj til børnenes univers mv. Alle varer kommer fra forskellige samarbejdspartnere og egne værksteder.

Men hvad mange måske ikke ved, så er Butik Spiren og Spireværkstederne på Lyngby Hovedgade 44A og 44C også en registreret socialøkonomisk virksomhed med dagtilbud til mennesker med særlige behov i deres butik og værksteder. Dagtilbuddets overordnede mål er at skabe personlig udvikling og trivsel for mennesker med forskellige handicap. 

 Det er Foreningen Spiren, der etableredes i 1999, som står bag både butik og værksteder. Disse åbnede i 2002 og i dag er der ansat syv personaler samt syv medarbejdere med særlige behov.

Lyngby Hovedgade 44, 2021 - Butik Spiren & Spireværkstederne
Lyngby Hovedgade 44, 2021 - Butik Spiren & Spireværkstederne