Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 46

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 4 

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre 
 

Før - Fra Kongevej til Lyngby Hovedgade

Manufakturhandler Johannes Petersen i nr. 46 kunne prale af, at han forhandlede varer fra Magasin du Nord i København, ligesom mange andre handlende i alle landets byer. Hos Johannes Petersen kunne man købe stof til at sy sit eget tøj.

Udfor nr. 46 kan man se store brosten på Hovedgaden. I 1996, da man brød asfalten på Hovedgaden op, dukkede de gamle brosten op her. Fra ca. 1910 var der brosten herfra og ned til broen ved Lyngby Mølle. Det var den mest bymæssige del af Lyngby Hovedgade på det tidspunkt.

Lyngby Hovedgade blev bebygget i 1800-tallet omkring Kongevejen fra København til Frederiksborg Slot. I husene havde håndværkere deres værksteder. mod gaden kom der efterhånden små butikker. Under taget og i baghusene mod gården boede folk i små lejligheder. Her var Lyngby Hovedgade stadig en grusvej i 1900.

Nu - Røde Kors Butik

I Røde Kors Butikken på Lyngby Hovedgade sælger de tøj, sko og accessories, som doneres til butikken og som går til at hjælpe Røde Kors’ internationale projekter rundt omkring ude i verden. Butikken vælger selv hvilke projekter, de vil støtte. Men butikken støtter også lokalt i Kgs. Lyngby f.eks. i form af julehjælp og bidrag til familienetværk, der gør, at familier kan komme i f.eks. biografen eller på udflugter, som de normalt ikke ville have råd til. Der er kun en lønnet medarbejder, resten er frivillige, idet over 70 frivillige er tilknyttet butikken. Hver gang du shopper i butikken, bidrager du med hjælp til Røde Kors. Der er et stort udvalg af luksusgenbrug, og du kan finde alt fra festkjoler til sportstøj.

Butikken åbnede i 2011 og har mere end 70 frivillige tilknyttet.

Lyngby Hovedgade 46, 2021 - Røde Kors
Lyngby Hovedgade 46, 2021 - Røde Kors