Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 48

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 5 

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre 
 

Før - Slagterens hus

I 1832 brændte en stribe huse på dette stykke af Lyngby Hovedgade. Slagter Eiberg byggede et nyt hus, som man ser på dette foto fra ca. 1910. Eiberg havde i 1832 slagteri i den ene ende af forhuset, med en bred port ind i huset. Der var slagterbutik i huset til 1972.

I 1905 kom der fiskehandel, nu Hovedgadens ældste forretning.

På billedet kan man også se den lille butik i nabohuset, nr. 50, der var blevet indrettet til en modehandlerinde allerede i 1891.

Lyngby Special Optik har 70 års jubilæum i 2021 og er dermed en af Hovedgadens ældste forretninger.

Lyngby Hovedgade 48, 1910 - Slagterens Hus
Lyngby Hovedgade 48, 1910 - Slagterens Hus

Nu - Lyngby Special Optik

Det er Morten Kreutzmann, der ejer Lyngby Special Optik og står bag disken sammen med fem ansatte, der alle er uddannet optometrister. Lyngby Special Optik har eksisteret i 70 år på samme adresse på Hovedgaden. Da der i 1972 for første gang blev sat bløde kontaktlinser i øjnene på en dansk kunde, var det i butikken i Kongens Lyngby – og lige siden har forretningen fulgt med tiden og er i dag en af de mest højteknologiske optikerforretninger i Danmark. Faglighed, kvalitet og kundeservice er nøgleord for Lyngby Special Optik – hvor hver kunde altid betjenes af den erfarne optometrist hver gang. Forretningen har også styr på brillemoden og udtrykker ”Vores fornemste opgave er at sikre, at dine briller får dig til at tage dig allerbedst ud”.

Butikken åbnede i 1951 og har 7 ansatte.

Lyngby Hovedgade 48, 2021 - Lyngby Special Optik
Lyngby Hovedgade 48, 2021 - Lyngby Special Optik