Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 51

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 13

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre.

Før - Lyngby Mejeri

Lyngby Mejeri fik en butik her i 1902. Bagved havde mejeriet sine arbejdsrum. Her bearbejdede mejeristerne den mælk, som de havde hentet på gårdene i omegnen, hvor der stadig var malkekøer. Når mælken var klar til salg og hældt på mælkeflasker, blev den kørt ud til kunderne i Lyngby. Mælkevognen kørte fra dør til dør.

Her står hele personalet i gården ud mod Nørgårdsvej. Bagved dem ser man de store mælkejunger, som mælken blev hentet i på gårdene. På lastbilerne står trækasser med mælkeflasker. En af mælkekuskene har sin taske over skulderen, den er til de penge, som han modtog for mælken undervejs på sin rute.

Nu - India Royale

Brødrene Raman og Simran Arora var fire og to år, da de kom til Danmark fra Indien. Den indiske mad har altid være i fokus for de to brødre, der startede med at åbne en ”Take away” med indisk mad i Bagsværd. De voksede op i Søborg men var ofte forbi Kgs. Lyngby, som de begge føler, de har et helt specielt forhold til. Så da lejligheden bød sig, med et ledigt lejemål, sprang de til og åbnede, som blot 25 og 27 år, India Royale, der serverer autentisk nordindisk mad. I køkkenet står indiske kokke, som er tandoori og curry specialister med mange års erfaring bag sig. Brødrene beskriver selv restauranten som ”Et sted for alle, der vil opleve en bid af Indien midt i Kgs. Lyngby”.

Restauranten åbnede i 2015 og har 15 ansatte.

Lyngby Hovedgade 51, 2021 - Restaurant India Royale
Lyngby Hovedgade 51, 2021 - Restaurant India Royale