Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 54

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 7

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre 
 

Før - Laurits Møllers butik

Damerne stod eftertænksomt foran Lyngby Hovedgades fornemste forretning i 1905. Manufakturhandler Laurits Møller solgte stof til gardiner, kjoler og frakker. En ny hat kunne man også købe her.

Laurits Møller havde haft sin forretning her siden 1879, og som man kan se af facaden havde han udsalg fra Crome og Goldschmidt, et af de københavnske stormagasiner. Forretningen var blevet større og større, og i 1905 var der en fin og bymæssig facade.

I 1905 var Laurits Møller på vej med mange andre aktiviteter til gavn for Lyngbys erhvervsliv. Først og fremmest var han en drivende kraft i Lyngby og Omegns Sparekasse, hvor han i mange år var var direktør.

Laurits Møller var også med til at stifte Handelsforeningen for Kongens Lyngby i 1887.

Lyngby Hovedgade 54, 1905 - Laurits Møllers butik
Lyngby Hovedgade 54, 1905 - Laurits Møllers butik

NU - Louis Nielsen

”Skulle have gået til Louis Nielsen” – alle kender sloganet, men færre ved måske, at Louis Nielsen var en mand, der så anderledes på tingene og på briller. Fra sin optikerbutik i Ålborg begyndte han f.eks. i 1978, som den første i landet, at sælge kontaktlinser på abonnement. Der er i dag 76 butikker i landet her i blandt i Kgs. Lyngby, hvor butikschef Jette Bergdal og chefoptiker Caroline Skyum Eliasen står bag disken. Jette er jyde og har en baggrund i Matas, mens Caroline er født og opvokset i Kgs. Lyngby. Sammen deler de deres glæde for byen og deres passion for briller, god service og for at passe godt på kundernes syn.  

Butikken åbnede i 2005 og har 14 ansatte.

Lyngby Hovedgade 54, 2021 - Louis Nielsen
Lyngby Hovedgade 54, 2021 - Louis Nielsen