Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 74

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 14

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre.

Før - Slagteren ved Likørstræde

Siden 1904 har der været slagterforretning på hjørnet af Likørstræde. Læg mærke til det gyldne kohoved over butiksdøren, hvor slagteren står i sin hvide jakke.

Likørstræde har sit navn fra et hjemmebrænderi i et af baghusene i strædet. For at tage den værste spritsmag blev der tilsat likøressens.

Strædet var engang en markvej mellem Lyngby Hovedgade og Ulrikkenborggården på den anden side af Lyngby Station. Vejen hed Ulrikkenborgstræde.

På et tidspunkt var det længe siden, man kunne gå over togskinnerne. Nu måtte den meget vigtige genvej mellem Hovedgaden og stationen have et nyt navn, og det gamle øgenavn kom til ære og værdighed.

Lyngby Hovedgade 74, 1904 - Slagteren ved Likørstræde
Lyngby Hovedgade 74, 1904 - Slagteren ved Likørstræde

Nu - Da Basso  Salumeria Italiana

På Lyngby Hovedgade 74 er den gamle slagterforretning i dag byttet ud med Da Basso Salumeria Italiana. Det er en italiensk delikatesseforretning, der sælger alt lige fra italiensk importeret pølse og vine til hjemmelavede italienske specialiteter. Butikken drives og ejes af Jannie og Lino, og det er Lino’s sicilianske rødder, der ligger til grund for det italienske tema - både i butikken og det dertilhørende nyåbnede pizzeria, Da Basso Pizzeria Italiana, der ligger i Likørstræde 3.

Alt lige fra betjeningen til tomatsovsen oser af italiensk charme og kultur, og det har siden åbningen i 2018 tiltrukket en stor skare af faste stamkunder, som kommer langvejs fra for at hente delikatesser med hjem eller nyde en bid mad ved de hyggelige caféborde.

Lyngby Hovedgade 74, 2021 - Da Basso Pizzeria
Lyngby Hovedgade 74, 2021 - Da Basso Pizzeria