Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Hovedgade 78

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 15

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre.

Før - Byens vartegn mod syd

Med sit tårn viser huset, at her starter Lyngby Hovedgade for alvor. Tårnet kom på i 1897, men der har været et fint hus med figurer over vinduerne mod Hovedgaden siden 1860.

Der var købmandsbutik i hjørnet med indgang under tårnet. I 1972 blev købmanden afløst af restaurant Post Pub. Restauratøren tænkte, at der ikke var langt til posthuset på Jernbanepladsen, så derfor fik restauranten sit navn.

Lyngby Hovedgade 78, 1964
Lyngby Hovedgade 78, 1964

Nu - Postgaarden Madhus

I den gamle kro på Lyngby Hovedgade 78 har der i mange år været en populær Postpub. Lokalerne blev dog i 2019 renoveret og omdannet til et moderne Madhus – Postgaarden Madhus - bestående af burgerrestauranten Cocks & Cows, Pizzeria Luca, der er kåret til Europas 5. bedste Pizzeria samt salatbaren WeDo. På første etage ligger det nyrenoverede Hotel Postgaarden.

Det er NoHo Partners, der driver de tre spisesteder i den historiske bygning. Partner Lasse Wiwe, der selv er opvokset i omegnen af Kgs. Lyngby, havde længe været på udkig efter den helt rette placering i byen, som både lå centralt placeret og havde charme og sjæl, så da lokalerne blev ledige på Lyngby Hovedgade 78, var han ikke i tvivl om, at de skulle slå til. Bygningen har gennemgået en totalrenovering dog under hensyntagen til den gamle historie og den oprindelige arkitekturs finurligheder.

I den sidste ende af Postgården, som vender mod stationen, åbner i løbet af 2021 en cocktailbar, som er ejet og drevet af Rasmus Lomborg, der blandt andet har skabt RUBY Cocktailbar og Brønnum Cocktailbar i København.

Lyngby Hovedgade 78, 2021 - Postgaarden Madhus
Lyngby Hovedgade 78, 2021 - Postgaarden Madhus