Gå til hovedindhold
Du er her:

Lyngby Storcenter

Handelsruten Kongens Lyngby før og nu – Post 11

Handelsruten består af 15 spots på fortovet i Hovedgaden og en enkelt på Klampenborgvej, der fortæller om Lyngby midtbys huse og forretninger førhen og i dag. Se og læs om de andre spots i menuen til højre.

Før - Lyngby Storcenter

Lyngby Storcenter åbnede dørene i 1973. Lyngby var et af de få steder i Storkøbenhavn, hvor man dengang byggede et storcenter, der samlede mange butikker under samme tag. Set fra oven var det et imponerende moderne kompleks med hele to højhuse.

I Lyngby var folk vant til at handle på Lyngby Hovedgade, så de skulle bare lige om hjørnet for at finde flere butikker. Med Lyngby Station lige i nærheden, er storcentret desuden let tilgængeligt for folk, der kommer med bus og tog. Bilerne var der tænkt på med de store parkeringskældre. Alt var parat til et moderne storcenter.

Storcentret blev også et sted for byens børn, med faste traditioner for underholdning. I mange år var der Minigolf på Store Torv i Storcentret, det gav et udflugtsmål i skoleferien.

Juleshow for børn hører sig til i Storcentret, her er der bygget op til nissen Pyrus, der gæstede Storcentret mange gange efter den populære julekalender i TV, der begyndte i 1994.

Nu - Lyngby Storcenter

Der er sket meget med Lyngby Storcenter siden åbningen af Centret i 1973 – ikke mindst i forbindelse med renoveringen i 2003, som har givet Centret et moderne og tidssvarende touch. Centret byder på et godt miks af mere end 100 spændende butikker bestående af både specialbutikker og større kædebutikker kombineret med et stort udvalg af spisesteder – ikke mindst på Centrets ’Store Torv’, hvor der er mulighed for at tage et hvil fra shoppingen og nyde en forfriskning eller en bid mad.

Lyngby Storcenter, 2021
Lyngby Storcenter, 2021