Gå til hovedindhold
Du er her:

Lokalhistoriske billeder

Se et udvalg af Stadsarkivets store billedsamling og del dine billeder med os.

Stadsarkivets har en samling på over 100.000 lokalhistoriske billeder - fra 1800-tallet og frem til i dag.  

Lyngby Hovedgade

Den mest kendte gade i Lyngby er Lyngby Hovedgade, der oprindelig var en del af Kongevejen mod Nordsjælland. Hovedgaden var også det første sted i Danmark, som fik elektrisk gadebelysning i 1888. I 1996-98 blev kørebanerne saneret, så den asfalterede vej blev erstattet af brolægning med chaussésten. Lyngby Hovedgade har udviklet sig til at være en ivrig forretningsgade med mange butikker, små hyggelige caféer og restauranter. 

Virum

I 1935 kom S-toget til Virum Station, og udbygningen af Virum tog form. Det var første gang i Danmark, at man planlagde en hel forstad med boliger, butikker og grønne områder. Ambitionen var at skabe et sundt, grønt og velfungerende boligkvarter med et centrum med butikker og service til en befolkning, der svarede til en større dansk provinsby.

Lundtofte

Rundt om gadekæret i Lundtofte ligger de lave huse, der blev bygget af håndværkere fra Mølleåens fabrikker i 1800-tallet. Ejeren af huset fik et sted at bo og kunne leje resten af sit hus ud og tjene penge ved det.

Landsbyen Lundtofte med 9 gårde er meget ældre, den blev anlagt for ca. 1000 år siden. Man kan se Søgaarden nær gadekæret. Ved Lundtoftevej ligger Rævehøjgård med sin port ud mod vejen. Mølleåens vand kan få store vandhjul i bevægelse, de kan kobles sammen med mange former for maskineri.

Taarbæk

Fiskerlejet Taarbæk har rødder tilbage i 1600-tallet, til en tid hvor livet som fisker var hårdt og slidsomt. I 1800-tallet flyttede sommergæsterne hertil om sommeren for at nyde den friske luft og en dukkert i det blå hav. Sommergæsterne indkvarterede sig hos fiskerne, på Taarbæk Badehotel eller kurbadeanstalten. Erhvervsfiskeriet blev i 1930’erne afløst af lystbåde, og i dag er lystbådehavnen centrum i Taarbæk.

Nyt på arkiv.dk

Hver uge lægger vi nye billeder på arkiv.dk.

Følg med på facebook