Gå til hovedindhold
Du er her:

Bredes mestre: VALKEMESTER HUGO SCHUBERT (1878-1956)

STED:
Gravmonument,
Lundtofte Kirkegård,
Lundtofte Kirkestræde 1,
2800 Kongens Lyngby
 

Hugo og Anna Schubert 1915, formentlig foran Mesterboligen på Bakken
Hugo og Anna Schubert 1915, formentlig foran Mesterboligen på Bakken

Brede Klædefabrik havde rødder langt tilbage. Afdelingscheferne i produktionen kaldtes stadig i 1900-tallet mestre, ligesom man siger i håndværksfagene. Mestrene havde oparbejdet den faglige uddannelse, så de kunne forestå produktionen i de forskellige faser fra råuld til vævet og farvet uldent klæde. Valkemesteren stod for den proces, hvor det vævede uldne stof blev bearbejdet i vand mellem valser, så stoffet krympede lidt sammen og dermed blev tættere i strukturen. 

På Brede Allé findes flere huse i villastil, der var indrettet til mestrene, og på bakken ved den nuværende Mølleåparken blev der reserveret et af de nye huse til mestrene. Valkemester Hugo Schubert blev rekrutteret til Brede Klædefabrik i 1912 med løfte om en dejlig 3-værelses lejlighed med have til. Her fk han og hustruen Anna plads til alle deres børn. 

På Lundtofte Kirkegård er der i rækken langs hegnet til direktør Daverkosens monument en række gravsteder for Brede Klædefabriks mestre, bl.a. spindemester Thorvald Hansen og overmester William Dibbern.
 

Schubert