Gå til hovedindhold
Du er her:

Bygmester: FRITZ JENSEN (1870-1913)

STED:
Gravmonument,
Sorgenfri Kirkegård,
afdeling 1 med
indgang fra Lottenborgvej,
2800 Kongens Lyngby
 

Fritz Jensen, 1913
Fritz Jensen, 1913

Ved siden af indgangen til Sorgenfri Kirkegård fra Lottenborgvej ser man et markant gravsted fra 1913. En særpræget slebet sandstensvase med flammeornament er indsat i en lav mur i røde mursten. Mindesmærket er ”rejst af venner”. 

Fritz Jensen var murermester i Lyngby omkring 1900, og han har bygget flere af de bymæssige ejendomme fra den tid, bl.a. Jernbanevej 1. Han har også bygget beboelsesejendommen ”Thule” på hjørnet af Sorgenfrivej og Boulevarden. På facaden sidder portrætter af ham og hans hustru Charlotte som en del af dekorationen på huset. Selv boede han i villaen ”Charlottesborg” lige overfor.

Fritz Jensen blev valgt til Sognerådet i 1913 Han nåede dog ikke at komme til det første møde, idet han overraskende døde af et hjerteslag kort før. Han havde netop holdt konfrmation for to af sine mange børn. Hans enke, Sofie Jensen, måtte holde sammen på familie og virksomhed. Fritz Jensen var en blandt mange håndværksmestre, der opførte det bymæssige Lyngby. Han havde en position i byen, og gravmindets udformning og tekst vidner om sammenholdet i hans kreds.
 

Jensen