STED:
På Studenterkildens ydermur er der indsat en mindeplade udført af billedhugger O. Hartmann-Andreasen. På pladen kan man se fre relieffer, der forestiller de første studenterbeboere, der boede her fra 1854-59.
I 1854 kom de unge akademikere Molt Wengel og Carl Høegh-Guldberg forbi det lille bindingsværkshus i skoven med en rindende kilde i haven. De blev mødt af et venligt ægtepar, Peder Nielsen og hans kone Bolette, der inviterede dem indenfor. Begejstringen var så stor, at de unge mennesker endte med at leje de 3 værelser hele sommeren. Begge var meget involverede i Studenterforeningen, der havde samlingssted i Gothersgade i hjertet af København. Det varede derfor ikke længe, før de to lejere havde fået besøg af hele vennekredsen. Det blev et muntert liv i det lille hus, der først hed ”Krukken”, hvilket snart blev til ”Studenterkrukken” og derefter ”Studenterkilden”.
Det glade studenterliv i Studenterkilden ophørte i 1859, da Wengel døde af tyfus. Men Peder Nielsen og Bolette blev alligevel ved med at skænke kaffe til de glade skovgæster, der kom forbi. I årenes løb er Studenterkilden blevet udvidet flere gange i tilknytning til den øgede popularitet, også i studenterkredse. Polyteknikerne kom blandt andet forbi om sommeren i forbindelse med deres landmålingsøvelser på Eremitagesletten.
Inskription
Til Minde om Aarene 1854-59, da Studenterne Wengel,
Winge, Guldberg og van Deurs
boede her. I den Tid fuldførte de den kendte Silhuet-
frise, som endnu er bevaret. 1854
navngav de Stedet her ved Fundet af et
Kildespring. Dette hus var ofte Samlingssted
for mange af vore kendte Mænd.
Om den glade Flok, som til Kilden drog
taler nu Mindernes tavse sprog