Gå til hovedindhold
Du er her:

Kunstneren: OLGA WAGNER (1873-1963)

STED:
Skulptur, Sorgenfri Kirkegård,
afdeling 1, Lottenborgvej,
2800 Kongens Lyngby
 

Billedhuggeren Olga Wagner, 1945
Billedhuggeren Olga Wagner, 1945

Billedhuggeren Olga Wagner har udformet skulpturen Tankefuld Kvinde, der ses foran kapellet på Sorgenfri Kirkegård. Forneden på skulpturen er indhugget Olga Wagner og årstallene 1931 og 1939.

Skulpturen forestiller en siddende kvinde. Figuren er 165 cm høj på 70 cm postament og fremstår, som en markant figur set fra kirkegårdslågen mod Lottenborgvej. Den er udført i dolomit, der er en mørkegrå, hård kalksten. Kvindefguren sidder med indadvendt mine og armene samlet over brystet. Figuren fortolker en følelse af rolig eftertanke for den besøgende på kirkegården. 

Kunstneren Olga Wagner boede sammen med sin mand, billedhuggeren Siegfried Wagner (1874-1952) i en villa skråt overfor Sorgenfri Kirkegård, og her havde de atelier til bl.a. de store skulpturer, som de begge arbejdede med. Olga Wagner havde sit virke som maler og billedhugger, og udstillede gennem mange år på Den Frie Udstilling i København. Sorgenfri Kirkegårds kapel blev opført samtidig med denne kommunale kirkegårds etablering i 1902. Arkitekten er Harald Lønborg Jensen. Man kan se en lang række eksempler på fine gravminder fra 1900-tallet på Sorgenfri Kirkegård.
 

Wagner