Gå til hovedindhold
Du er her:

Pædagogisk profil

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv giver børn og unge mulighed for at opleve deres egen lokale historie i nye rammer, hvor vi har som mål at bringe Lyngby-Taarbæks fortid i spil med nutiden.

Gennem historiefortælling, levendegørelse og kreative aktiviteter sigter vi mod at gøre lokalhistorien levende og lære eleverne, at de selv er medskabere af historien og fremtidens forvaltere af den lokale kulturarv. 

Vi underviser både på Stadsarkivet, der har til huse i det 250 år gamle landsted Frieboeshvile, Lyngby Nordre Mølle og ude i byrummet, hvor historien har udspillet sig. I undervisningen bruger vi originale arkivalier, fotos og film fra Stadsarkivets egen samling, så eleverne får mulighed for at komme helt tæt på historien.

Med de originale kilder i hænderne vil eleverne lære om kildekritik og afprøve historisk metode. Undervisere kan bruge arkivet som et supplement til et historisk emne eller i arbejdet med kildekritik.

Udover vores faste tilbud har vi halvårlige undervisningsforløb, der knytter sig til Stadsarkivets særudstillinger på Frieboeshvile.  

I undervisningen vægter vi dialog og flerstemmighed højt, da vi mener, at eleverne selv er eksperter i deres lokalområde. Eleverne møder en faghistoriker, der brænder for at formidle den lokale historie i øjenhøjde.