Gå til hovedindhold
Du er her:

Læsesalen

På vores læsesal kan du gå på opdagelse i vores store samling af dokumenter, kort og fotos fra Lyngby-Taarbæk. Her kan du spørge arkivaren om hjælp til at søge informationer og viden fra lokalområdet.

Stadsarkivets samlinger

Gennem mere end 40 år har Stadsarkivet indsamlet og bevaret dokumenter, kort, fotos m.m. fra lokale borgere, foreninger, skoler og Lyngby-Taarbæk Kommune. På læsesalen kan alle gå på opdagelse i dette unikke materiale.

Billedsamlingen

Stadsarkivets billedsamling gemmer på over 100.000 billeder af bygninger, huse, landskaber, skoler og personer fra Lyngby-Taarbæk.

Kiosk
Kiosken ved Lyngby Station, ca. 1942

Arkivaliesamlingen

I arkivaliesamlingen på Stadsarkivets magasiner kan man bl.a. finde oplysninger om ejendomme, foreningsliv og privatarkiver samt kigge i de gamle mantalslister eller læse i sognerådets forhandlingsprotokoller.

  • Hvordan afleverer jeg mine gamle fotos og dokumenter til arkivet?

    Det nemmeste er at komme forbi Stadsarkivet på Lyngby Hovedgade 2 i vores åbningstid (tirs-tors kl. 14-16). Så vil en af vores arkivarer kigge på det. Hvis det ikke er muligt at komme i åbningstiden, så kan man kontakte os og lave en aftale med os om et tidspunkt, der passer bedre.  

  • Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil vide, om arkivet er interesseret i mine minder?

    Stadsarkivet er altid interesseret i nye erindringer og minder fra Lyngby-Taarbæk. Særligt erindringer og fotos har stor værdi, da mange af vores udstillinger og arrangementer bygger på disse gemte minder. Man er derfor meget velkommen til at sende sine minder til os på stadsarkivet@ltk.dk eller komme forbi i vores åbningstid (tirs-tors kl. 14-16). Så vil en af vores arkivarer vurdere med det samme, om vi gerne vil gemme det til eftertiden.

  • Hvilke regler gælder for min aflevering til arkivet?

    Når man afleverer sine ting til arkivet, så underskriver man en afleveringserklæring. Her skriver man under på, at arkivet gerne må bruge dokumenter og fotos til at formidle Lyngby-Taarbæks historie.