Gå til hovedindhold
Du er her:

Stadsarkivet efterlyser fortællinger og hverdagsbilleder om Corona-krisen

Stadsarkivet beder nu borgerne om hjælp til at huske den krisetid, vi gennemgår lige nu. Skriv dagbog, små fortællinger og tag billeder af din hverdag, så du kan blive en del af historien.

corona-indsamling

I fremtidens historiebøger skal der ikke kun stå, at Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Der skal også være plads til fortællinger om, hvordan det påvirkede almindelige borgeres liv og dagligdag, - også her i Lyngby-Taarbæk.

Vi lever lige nu i en særlig historisk tid, og disse krisedage vil for altid være nogen, som vi vil huske tilbage på. Det er derfor vigtigt, at vi dokumenterer vores hverdag nu og indsamler vidnesbyrd om den, så både vi og senere generationer kan erindre, hvad der skete, siger Stadsarkivar Mette Henriksen.

Stadsarkivet opfordrer derfor alle borgere i Lyngby-Taarbæk til at bidrage med fortællinger og billeder fra deres hverdag og sende dem til Stadsarkivet, så de bliver gemt for eftertiden.

Det kan være, hvordan det er at leve i en krisetid. Hvordan menneskers liv er, når de er sendt hjem fra arbejde, når de selv skal undervise deres børn og helst ikke må se andre mennesker. Hvad tænker og føler vi i denne tid? Hvordan får vi sat hverdagen sammen, og hvilke både store og små ting bliver vi nødt til at aflyse eller ændre?

 

Alle borgere i Lyngby-Taarbæk, der vil bidrage til historieskrivningen, bedes sende deres fortællinger (også fint bare med en sætning, som forklarer billedet) og hverdagsbilleder til Stadsarkivet på stadsarkivet@ltk.dk.

Stadsarkivet indsamler også via Instagram med hashtag #coronaltk2020 og på Facebook.